martes, 16 de octubre de 2012

LA GRIP ES TRANSMET ABANS QUE APAREGUEN ELS SÍMPTOMES


Estudis realitzats en furons per un equip del Imperial College de Londres i recolzats per l’Institut Nacional d’Investigació en Salut (NIHR) corroboren que la grip influenza (el cep de la grip utilitzada en l'estudi va ser de la pandèmia de grip porcina de 2009, que va matar gairebé 300.000 persones a tot el món.) pot transmetre’s abans de que s’aprecien els primers símptomes. Els resultats són escandalosos si aquests són aplicables també als éssers humans, ja que açò afavoreix el risc d’epidèmies degut a l’impossibilitat de controlar el virus, si aquest ni tan sols s’ha detectat.
Les investigacions  suggereixen que la majoria dels casos de transmissió de grip ocorren una vegada els símptomes ja havien aparegut, encara que una part dels casos de contagi són transmesos abans.
 L’estudi ha demostrat, a més, que no és necessari  l’esternut per a transmetre el virus ja que aquest viatja en petites gotes que s’expulsa en la respiració normal. Per sort, els científics han descobert que una vegada es passen els símptomes i el virus comença a desaparèixer el risc a transmetre’l és més baix.

Aquestos descobriments són molt importants per a planificar estratègies preventives per a les pandèmies, encara que fan pensar que la grip és molt més difícil de controlar del que es pensava.  No obstant, la Dra. Roberts adverteix que l’estudi observat en furons podria no ser aplicable als éssers humans, encara que aquests són el millor model disponible per a la transmissió de la grip.

Noticia original

Notícies relacionades:
Consells per a evitar o prevenir la grip.
Més notícies que tracten aquest tema.


Video:


No hay comentarios: